Referenties

Enkele professionele muzikanten hebben onze instrumenten reeds bespeeld en hun positief oordeel over onze instrumenten uitgesproken. Over de bevindingen van onder andere de volgende muzikanten kunt U hieronder meer lezen:


Dhr. Jos Dobbelstein (saxofonist en voormalig solist Koninklijke Militaire Kapel en het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens te Vught, alt saxofonist in het Mosa saxofoon kwartet, docent,  dirigent):

"Geachte lezer,

Enige tijd geleden heb ik kennis gemaakt met de saxofoons van het merk Trebouchet. In het bijzonder de sopraan en alt saxofoon. Bij de eerste aanblik kreeg ik al een goed gevoel. 'Het zag er goed uit'. Maar ja, dan nog spelen erop. Het is tenslotte weinig geld voor een instrument. Bij het spelen op de sopraansax werd mijn eerste indruk bevestigd. Het instrument klinkt mooi egaal, en is zuiver te bespelen en spreekt goed aan. Dit instrument is zeer geschikt, zeker gezien de prijs kwalitiet verhouding, voor leerlingen en zelfs voor gevorderde muzikanten. Ik zou er wel een Selmer mondstuk bij willen adviseren. Deze saxofoons worden geleverd met een prima koffer, andere koffers behoren ook tot de mogelijkheid. Al met al denk ik dat het merk Trebouchet een goed alternatief zou kunnen zijn, zeker gezien de gunstige prijsklasse en de geleverde kwaliteit.

Met muzikale groet,

Jos Dobbelstein"


Dhr Jos Kuipers (trompettist, docent en dirigent):

"Onlangs heb ik de Bb trompetten van Trebouchet getest. Zeer verrassende kwaliteit voor een leerling trompettist maar zeker ook voor de gevorderde muzikant mn.in het lichte muziek segment. Trompet ziet er eenvoudig, maar mooi afgewerkt uit, is voorzien van Monell ventielen, en behoeft hierdoor in het begin zeker wat extra aandacht, maar dat is verder geen enkel probleem.

De trompet wordt geleverd inclusief een mooi etui. Spreekt gemakkelijk aan, uitstekende stemming, in alle registers een mooi open gelijkwaardig timbre. Enigszins jammer dat er slechts een type boring voorhanden is, waardoor de krachtige trompettist een ietwat scherp geluid produceert. Prijs/kwaliteit verhouding: uitstekend.

Ook piccolo trompetten getest, 2 modellen, beide incl 4e ventiel: de eerste (ouder en recht model) is eenvoudig maar redelijk afgewerkt. Mooi koffertje. Spreekt gemakkelijk aan, stemming redelijk tot goed, bij dit model een, althans voor mij scherp geluid, wel open en niet nasaal. Het 2e, nieuwere ronde model, is veel ronder van klank, spreekt heel goed aan en qua timbre doet het nauwelijks onder aan gangbare merken. De stemming net als bij alle piccolo trompetten vereist aandacht van de speler zelf. Basis stemming is echter ok. Beide modellen zijn geschikt voor beginnende piccolo spelers (lees: gevorderde trompettist). Ventiel werk lijkt misschien iets kwetsbaar door iele nokken, deze zijn echter voor slechts enkele euro´s los te verkrijgen in geval van slijtage. Prijs/kwaliteit verhouding: uitstekend !

met vriendelijke groeten,

Jos Kuipers"